TI-108 Основно Калкулатор

TI-108 Основно Калкулатор

DEN 239.76

Достапност

TI 108 Калкулатор.Запознавање на студентите со математика проблеми и calculator (калкулатор) функционалност со овој Texas instruments калкулатор.Изведување на сите основни операции со овој калкулатор, кој е познат со боја-кодирани клучеви и екстра-големи еднакви копче за напор употреба.Автоматизира функции на овој Тексас основно калкулатор благодарение на три клучни мемориска функција.Десктоп калкулатор нуди 8-цифрениот LCD дисплеј за прикажување на пригоден.Лесен-за-користење решение за сите ваши основни математички потреби.Соларен панел користи светлина за напојување на калкулатор.ANYLITE соларен панел технологија.Квадратен корен, проценти, во знак на промена, и јасно функции ви помогнат да се реши различни математички проблеми.Колор-кодирани клучеви се групирани по поврзани со функцијата и калкулатор карактеристики екстра-големи еднакви копче за леснотијата на користење.


Параметрите на стоката

Подобро ви се допаѓа