Massenet/Gounod: Arias ~ Rolando Villazon

Massenet/Gounod: Arias ~ Rolando Villazon

DEN 188.40

Достапност

Rolando Villazon е follow-up CD неговите сензационални деби рецитал на италијански arias е посветен на музиката од страна Gounod и Massenet : некои како познати како Faust е, Ромео и Des Grieux е arias, некои како ретки како парчиња од Gounod е Polyeucte и La Reine де Saba и Massenet е на Ромите и Ле Желудник.Но, речиси поважно од интересен репертоар, познати или на друг начин, е Villazon е ракување на музиката.Во Werther е страстен Чин II изблик на Бога за самоубиство, што е речиси никогаш не цитат, Villazon успева, во четири минути, за да се создаде комплетен лик, со сите негови neuroses, манија, и очај-и тој капи со тон на висока Б природни која е исто толку прекрасна, како што е искрена.Тој пее и на Des Grieux е arias со чувство и нежност (потпомогнати во "Ле reve" од Натали Dessay!).На аријата од La Reine де Saba излезе да bequite на showpiece, со капка мртов, висок C на своите блиски.Како пеат и како толкување, ова CD е-мора да има.Villazon е темно-обоена, експресивен тон секогаш се користи во служба на музиката, а по неговата кариера ќе бидат радост за сите љубители на големи tenorizing. Роберт Левин.


Параметрите на стоката

Подобро ви се допаѓа